четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Интернет любов

Мъжките неуспехи в интернет свалките са създали една цяла индустрия, обхващаща видео уроци, цветни презентации, мотивационни курсове, книги, групи  и форуми за подкрепа, секс учители и всякакви видове козметични продукти, чиято единствена цел е да вкара субект от женски пол в леглото на субект от мъжки пол. Милиони мъже се изживяват като интернет пикъп артисти (да, това е реален термин), използвайки заучени фрази и плоски като теракот шеги в опит да се отличат от тълпата.  Накрая се получава като в астрологията: ако даде резултат, значи работи, ако ли пък не – виновни са ретроградният Меркурий, Сатурновата дупка или Урановата яма.

Истината е, че жените са безкрайно непредвидими и нелогични същества и едва ли съществува универсална формула за спечелването им. Освен ако не си красив, богат и известен - по-универсална формула от тази няма. Хубаво е и да не се казваш Валери Божинов. За всички останали,които не са красиви, богати и известни, както и за Валери Божинов, ще споделя собствения си горчив опит в интернет запознанствата.

Да започнем с един всеизвестен факт. Възможно е да си кретен, да се държиш постоянно като кретен и да имаш речниковия запас на кретен, но тя все пак да се влюби в теб. За това, драги господа, е виновна вездесъщата женска интуиция. Която пък се влияе от абсолютно всичко – дали тя е носила късметлийската си гривна, когато се е запознала с теб; колко захарчета те е видяла да си слагаш в кафето; какъв цвят ти е аурата; колко си висок и дали това е щастливо число; вярваш ли в прераждането; коя зодия си, и всичко останало, което я кара да има „предчувствие“. Всеки от вас познава поне една жена, чийто настоящ приятел е абсолютен дебил, докато в същото време е френдзоннала поне две-три сравнително симпатични и мили момчета. Ако попитате Стивън Хокинг защо става така, той по-скоро ще повдигне рамене, ще се прекръсти и ще си плюе в пазвата пред това да ви отговори.

Така е, господа, играете опасна игра с много неизвестни, така че да преминем по същество. Време е да изберете към какъв възрастов диапазон жени ще се насочите. И за това мога да ви дам няколко лоши съвета, чиято степен на полезност ще бъде пренебрежително малка. Да вземем, например, любимата категория видеа на мнозина мъже – тинейджърките. Тинейджърката е едно сладко и наивно същество, на което му се иска да опита от много неща, да се налудува, да допуска грешки. Насреща й пък има огромен брой мъже, които искат да влязат в ролята на грешката. 

Жените от 20 до към 25 вече са се опарвали достатъчно и избират по-внимателно партньора си. Имат дълготрайни връзки или за дълги периоди остават сами и не им пука особено. Е, приисква им се да правят секс, но поставят евентуалния кандидат пред такива тестове, кански мъки и изпитания, че или той сам се отказва, или те забравят, че им се е искало. И дори не виждат нищо нередно в това. Харесва им вниманието, което получават, ловът за тях е по-интересен от наградата. Сайтовете за запознанства са пълни с такива. Ако искате предизвикателство, насочете се към подобни цели. 

След 25-та или 30-та си годишнина жените сякаш изпадат в нещо като миникриза, все едно са български футболен отбор , и отново им се приисква да лудуват. Но осъзнават, че са малко старички за това, имат отговорности и петък вечер по пижама в леглото в компанията на фейсбук, книга или филм с Райън Гослинг звучи доста по-приятно. Под завивките обаче се прокрадва сянката на отчаянието. Тези жени си дават сметка за някой неща, като например лошите си житейски решения. Отказвали са на толкова много свестни мъже, че вече са готови да снижат стандартите си и да се хванат с първия кретен. Или пък в крайна сметка си взимат котка. 

Котката винаги е вариант. 

Всичко това са обобщения и стереотипизирания, но пък те работят като хороскопите – т.е. важат за повечето хора, независимо кога точно са родени.

Следващата стъпка е да решите в какво амплоа ще влезете. Съветът „бъдете себе си“ не важи, когато сваляте жени или кандидатствате за работа. Бъдете най-добрата възможна версия на себе си и преувеличете тук-таме. Ако пък търсите сериозна връзка и се притеснявате, че така никога няма да можете да се разкриете истинската си същност пред нея – не се тревожете. Жените обичат да си мислят, че са променили мъжа до себе си. Проблемът е, че имат способността да си мислят това и в същото време да ви напуснат, защото сте се променил.
Най-добрата роля, в която можете да влезете е тази на неразбран бунтовник. Мразете всички, казвайте, че хората са тъпи, и във всяко второ изречение споделяйте, че еди-какво си не ви кефи. Жените обикновено също са неразбрани, защото няма мъж, който да ги разбира, така че поне ще си бъдете неразбрани заедно. Получавате бонус точки за депресиращи статуси във фейсбук или пък ако поддържате поетична страница. В днешно време всеки може да стане поет, ако слага всичко на нов ред. Например:

Днес срещнах
любовта,
но тя
не ме видя,
ебати.

Ето - не е трудно. Много жени мечтаят да се влюбят в неразбран гений, дори и ако той се облича като клошар, муфти ги за цигари и живее в Люлин с родителите си. 

Да речем, че вие сте добро момче, което е романтично, любезно, уважаващо жените и готово да направи всичко за избраницата си. Имам кофти новина за вас – нарича се естествен отбор. За да достигнете до шанс за размножаване, по-известен като секс, ще трябва да сте гаден. Лошите момчета винаги ще са на мода, но имайте предвид, че границата между „лошо момче“  и „прост селянин“ е изключително тънка. Така че само на един миг можете неусетно да се превърнете от обект на секуални желания в отвратителна гад, която не заслужава да живее. Предполагам, че в споменатия миг някъде се отваря мъничка черна дупка, която освен светлина, поглъща и целия ви дотогавашен чар.

Правете им комплименти. Всяка жена е малко или много самовлюбена и обожава да се чувства специална. Може да носи зелено яке с розов пух и бели кецове, днес да си е направила 33 еднакви селфита с леко издадени устни и наклонила глава на една страна, любимата й книга да е „Петдесет нюанса сиво“, „Любов“ или „Яж, моли се и обичай“, запомнете - тя е специална.
Друго нещо, което можете да използвате, е, че жените си падат по тъпите клишета от типа „Животът е такъв, какъвто си го направиш“ или всичко друго, което звучи сякаш е излязло от книга на Дийпак Чопра. Представете си снимка на красив залез, страшно фотогенично море и два силуета , държащи се за ръце, а над тях надпис: „Във всяка жена спи по една мръсница, просто не всеки мъж умее да я събуди“.  

Едно време членувах в групи от типа „Цитати от книги“, само за да събирам подобни бисери. Членовете на тези групи спадат към три групи:   1. жени, които четат книги; 2. жени, които не четат книги; 3. мъже, на които им се прави секс.

Хората правят пари, казвайки неща, които и без това знаете, но така че тези неща да звучат някак многозначително. А и цитатите, които публикува дадена жена, ви дават отлична възможност да разберете къде точно в трите нива на тъпомера се намира тя. Всичко от рода на „Не съм перфектна, но съм истинска“, „Само Бог може да ме съди“ и „Мога да простя, но никога няма да забравя“ я поставя в най-горното трето ниво.  Ако искате сериозна връзка и не са ви удряли многократно с тухла по главата, по-добре се пазете от подобни жени. Използването на цитати на Буковски извън контекста, които биха го накарали да се върти в гроба, автоматично е второ ниво. Както и всичко на Паулу Коелю, Хорхе Букай, Стефани Майър, Е.Л. Джеймс, Ошо, Петър Дънов, Майка Тереза, Гала от „На кафе“ или анонимен автор на фона на планина, гора или мандра. Всичко останало, което звучи поне малко приемливо, спада към първо ниво, където са и снимките на манджи и котенца.

Общо взето, ако ще сваляте жена в интернет, ще трябва да й докажете, че сте различен, дори и да не сте. Напрегнете си ума и използвайте сложни съставни изречения. Четете, имайте разнообразни интереси или поне се преструвайте, че имате разнообразни интереси. Шегувайте се, особено пък със себе си – самоиронията е рядко качество. Думите могат да бъдат обаятелни, ако се използват правилно. Начетените мъже са привлекателни и интересни, а и на тях най-лесно им прощават другите недостатъци.

Хубаво е да следвате някакви елементарни правила в интернет общуването. Започнете с „привет“ вместо със „zdr kp“. Задавайте нестандартни въпроси, интересувайте се от целите и мечтите й, бъдете мистериозен и, разбира се, лъжете. Но поне да е в някакви разумни граници, защото наследник на огромно богатство едва ли ще тръгне да сваля жени посредством фейсбук чатове. Не влизайте в ролята на онези симпатични нигерийски принцове, които ни спамят мейлите с обещания за несметни богатства.

В интернет можете да попаднете на всякакви жени: луди (в добрия смисъл на думата), с които никога няма да скучаете; луди (в лошия смисъл на думата), които ще се надявате никога повече да не срещате; безнадеждни  оптимистки, които вярват, че животът е прекрасен и трябва да се наслаждаваме на всеки миг преди да умрем ; депресирани реалистки, които нямат търпение всички да умрем;  снобарки, чалгарки, природолюбителки, нърдки, артистки,  читанки... в редки случаи всичко това накуп.

И ако трябва да бъда съвсем честен - може би не трябва да ме слушате. Все пак имам само една успешна свалка в интернет и то след като бях игнориран няколко месеца от същото момиче. В първия ни чат тя спря да отговаря, защото заспа. Предполагам, че вълнението от контактуването с мен й дойде в повече. После дори  ми върза тенекия. Ама аз не страдам от излишно достойнство, така че не се отказах. Даже й пратих сладък колаж на щастливи двойки с надпис: „Това можеше да сме ние, но ти не ме харесваш“, на който тя отговаря със „Seen”.
В крайна сметка, съвсем изненадващо за самия мен, я спечелих. И то след като на първата ни среща я напих, тя ме удари с лакът в носа, докато танцувахме, после получи паник атака, а накрая ме изпрати до нас и си взе такси почти пред входа ми. Важното е, че се влюбих. Тя също. И така повече от година.

Мъжете трудно разчитаме знаци и винаги се съмняваме, че дадена жена си пада по нас. Обикновено тези съмнения се разсейват едва когато езикът й се озове в устата ни. Не чакайте дотогава. Ако мислите, че сте открили правилната жена, то тя заслужава да бъдете смел.
В общи линии това е. Дерзайте! 

А вие, мили дами, дайте шанс на онова симпатично момче, което възприемате само като приятел. Нищо, че е от грешната зодия.

Автор: Павел Апостолов

Няма коментари:

Публикуване на коментар